Baleset-bűnügy

„Figyu ha meg támogac egy kis pénz öszegel mint rászoruló akkor soha nem látod ezeket a kepeket”

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 10:14

Zsarolás bűntette miatt vádat emeltek egy soltvadkerti férfival szemben.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az egyik ismert közösségi oldalon létrehozott álprofilról megfenyegette a sértettet, miszerint ha nem fizet 250 ezer forintot, akkor a róla megszerzett intim fotókat nyilvánosságra hozza. Bár a sértett a fenyegetésnek eleget tett, és a követelt összeget kifizette, a zsaroló rövidesen újabb követeléssel állt elő, számolt be az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a sértett nő és a volt barátja a többéves szerelmi kapcsolatuk alatt mobiltelefonnal kölcsönösen készítettek egymásról intim felvételeket. A férfi jó ismerőse volt az ügy vádlottja – egy többszörösen büntetett soltvadkerti férfi – aki ez idő alatt többször használta a barát mobiltelefonját. Az egyik ilyen esetben a megtalálta és lementette a telefonból a nőt ábrázoló intim felvételeket.

A vádlott ezután a Facebookon létrehozta a „De Valaki Senki” álprofilt. 2021. december 14-én üzenetet küldött a sértettnek, hogy róla készült intim felvételek vannak a birtokában, és ha nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljenek, fizessen. Mivel a nap folyamán a nő volt barátja is kapott üzenetet, valamint a sértettet ábrázoló fotókat is az ismeretlen zsarolótól, ezért a sértettben komoly félelem alakult ki a felvételek nyilvánosságra kerülése miatt. Alkudozás után a vádlott – magát „közvetítőnek” kiadva – személyesen ment a pénzért azzal, hogy azt a zsarolónak odaadja. A nő a 250 ezer forintot átadta.

Két héttel később az elkövető telefonon felhívta a sértettet, és további 50 ezer forintot követelt tőle azért, mert előzőleg „közvetítőként” közbenjárt az ügyében. Nemfizetés esetére pedig újabb intim felvételek közzétételét helyezte kilátásba. A nő azonban ekkor már fizetés helyett a rendőrséghez fordult.

Az ügyészség a férfit zsarolás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.

A fotók a zsarolóval folytatott levelezésről készültek:

intim kép zsarolás

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#zsarolás#intim kép

Címlapról ajánljuk