Baleset-bűnügy

Nagyszabású vesztegetés a műszaki vizsgaállomáson: videón a gyanúsítottak elfogása

rtl.hurtl.hu

2023. január 5. 11:28

16 vizsgabiztos ötezer forintos alaptarifát szabott meg a vizsgákért – összesen 300 millió forint korrupciós pénz cserélt így gazdát.

Megtörtént a vádemelés a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben. A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 58 személy ellen – írják csütörtöki közleményükben.

2016-ban a közúti közlekedésben részt vevő járművek hatósági műszaki vizsgáztatását végző vizsgabiztosok megállapodtak, hogy jogtalan anyagi előnyt kérnek, illetve fogadnak el a vizsgáztatási eljárással összefüggésben a velük rendszeres kapcsolatban álló ügyintézőktől.

A gépjárművek műszaki vizsgáztatásában eljáró ügyintézők a gördülékeny vizsgáztatásért rendszeresen fizettek a vizsgabiztosoknak: 

az 5000 forintos alaptarifát műszaki hibák esetén további összeggel egészítettek ki.

A 39 ügyintéző közel 58 ezer autót érintően összesen mintegy 300 millió forint korrupciós pénzt adott át 16 vizsgabiztosnak. A vizsgabiztosok további 4 hivatalos személynek a hallgatásukért cserébe részesedést adtak a vesztegetési pénzből.

 

Nyitókép: YouTube / Ügyészség

#Baleset-bűnügy#vesztegetés#műszaki vizsga#vádemelés#korrupció#autó#Videó

Címlapról ajánljuk