Baleset-bűnügy

Önvezető módban menekült egy Tesla a rendőrök elől

rtl.hurtl.hu

2023. január 2. 11:32

Tizenöt percen keresztül üldözték az autót, amelynek sofőrje mit sem sejtve szundikált a volán mögött.

Úgy néz ki, új funkcióval bővült a Tesla Autopilot, ugyanis Németországban a rendőrség kénytelen volt üldözőbe venni egy Model 3-at, ami nem volt hajlandó megállni egy ellenőrzőponton. 

Az észak-bajoroszági Bamberg közelében történt eset során a rendőrök 110 kilométer/órás sebességgel vették üldözőbe az autót, és 15 percen keresztül próbálkoztak a megállításával – adta hírül a Blikk.

Mindeközben a sofőr mit sem sejtve szundikált a volán mögött, és a többszöri dudálásra, illetve szirénázásra sikerült csak felkelnie, majd félreállnia.

A rendőrség által kiadott közlemény szerint a férfi kábítószer hatása alatt lehetett a viselkedéséből ítélve, illetve egy „kormánysúlyt” is találtak az autó lábterében. Ez az eszköz arra szolgál, hogy a gépjármű biztonsági rendszerét becsapva elhitesse a rendszerrel, hogy a sofőr keze a kormányon van.

Mivel az üldözés során senki nem sérült meg, a férfi ellen közúti közlekedés veszélyeztetése miatt indult eljárás, és a tárgyalás lezárásáig mindenképpen le kell mondania a vezetésről.

Nyitókép: Tesla

#Baleset-bűnügy#tesla#autopilot#önvezetés#üldözés#rendőrség#németország#kábítószer

Címlapról ajánljuk