Baleset-bűnügy

Több tucat háziállatot ölhetett meg egy titokzatos méregkeverő Váchartyánban

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 5:29

Többen igazolni tudják, hogy fagyálló miatt vesztették el kutyájukat, vagy macskájukat.

Arra gyanakszik Váchartyán népe, hogy egy méregkeverő gyilkolja a falu kutyáit és macskáit, számolt be a Blikk. Több állattartó is orvosi leletekkel tudja igazolni, hogy azért halt meg a háziállata, mert fagyállót fogyasztott – holott esküsznek rá, hogy ők nem engedték kedvenceiket a méreg közelébe.

Valaki viszont már észrevette, hogy egy idegen húst dob a kertjükbe. Mások szerint pedig az utcára kirakott műanyag tálakba tölt valaki fagyállót. Ez a folyadék azért különösen veszélyes méreg a kisállatokra, mert az illóanyagai miatt azt az orruk ételként azonosítja.

Egy nő arról beszélt: Váchartyánban ez már majd öt éve tart, minden télen beindul a mérgezés. „Kizárt dolog, hogy ennyi véletlen lenne, a helyiek által létrehozott közösségimédia-csoport bejegyzései szerint legalább 50 megmérgezett kutyáról és macskáról lehet szó” – tette hozzá.

Péter Benjámin, a Happy Dog Life Kutyaiskola Sport és Állatvédő Egyesület elnöke (szintén helyi lakos) arról beszélt, hogy ő sokáig nem vette komolyan a mérgezésekről szóló pletykákat, aztán az ő macskáját is megmérgezték. „Nincs autóm, amihez fagyálló kellene, a macskám nem járt ki a kertből, egyértelmű a mérgezés” – mondta.

Nyitókép: chendongshan / Getty Images

#Baleset-bűnügy#kutya#állatkínzás#fagyálló#gyilkol#mérgezés#macska

Címlapról ajánljuk