Baleset-bűnügy

Videón, ahogy magára gyújtja a zárkáját egy fogvatartott Budapesten

rtl.hurtl.hu

2022. december 15. 11:57

Az őrök mentették meg a külföldi férfi életét.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet felügyelőinek köszönheti az életét az a külföldi letartóztatott, aki 2022. december 14-én délelőtt szándékosan tűzet okozott a zárkájában, közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A III-as számú objektumban elhelyezett 35 éves fogvatartott az ágymatracát gyújtotta meg, majd amikor észlelte, hogy a lángok magasra csapnak, megpróbálta eloltani, de a tüzet már nem tudta megfékezni.

– áll a közleményben.

A szolgálatban lévő felügyelők észrevették a füstöt, majd habozás nélkül bementek kimenekíteni a férfit. Az őrök az elsősegélynyújtást megkezdték, majd poroltóval elfojtották a tüzet. Ezzel egy időben a szomszédos zárkákat is kiürítették, és értesítették a mentőket és a katasztrófavédelmet.

Az intézetbe érkező tűzoltók tűzvizsgálatot hajtottak végre, a mentők ellátták az égési sérüléseket szenvedett fogvatartottat, majd külső egészségügyi intézménybe szállították.

Az intézet parancsnoka a fogvatartott ellen büntetőfeljelentést tett, valamint fegyelmi és kártérítési eljárást kezdeményezett. 

Évente 10-15 fogvatartott életét mentik meg a büntetés-végrehajtási dolgozók, a szervezet valamennyi munkatársa kiemelt figyelmet fordít az elítéltek önkárosító cselekményeinek megelőzésére, megakadályozására.

Nyitókép: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

#Baleset-bűnügy#zárka#felgyújt#tűz#őrök#bv#büntetésvégrehajtás

Címlapról ajánljuk