Dráma az Őrs vezér téren: karácsonyi kávékülönlegességet rendelt egy nő, mentők vitték elA gyors beavatkozás mentette meg a 30 éves nő életét az egyik bevásárlóközpont kávézójában.
Baleset-bűnügy

Dráma az Őrs vezér téren: karácsonyi kávékülönlegességet rendelt egy nő, mentők vitték el

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 14. 17:55

A gyors beavatkozás mentette meg a 30 éves nő életét az egyik bevásárlóközpont kávézójában.

Tudtán kívül mogyoróval ízesített kávét kapott egy mogyoróra allergiás 30 év körüli nő az Örs vezér tér egyik bevásárlóközpontjában, derül ki az Országos Mentőszolgálat szerdai Facebook-posztjából.

A nő egy kávézóban karácsonyi kávékülönlegességet rendelt magának, de nem kért/nem kapott tájékoztatást arról, hogy pontosan mit tartalmaz az ízesített főzet.

A nő tudta, hogy allergiás a mogyoróra, így mikor kaparni kezdett a torka és furcsán érezte magát, rögtön felismerte a tüneteket. Pillanatok alatt kiütések jelentek meg a karján és fulladni kezdett.

Az okostelefonján lévő ÉletMentő alkalmazáson keresztül riasztotta mentőket. Miután az előre kitöltött adatlapon szerepelt a mogyoró allergia és a pontos helyszínt is mutatta az applikáció, a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, ami perceken belül helyszínre ért. A mentősök gyorsan ellátták és stabil állapotban vitték kórházba a nőt.

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#allergia#mogyoró#mogyoróallergia#budapest#örs vezér tér

Címlapról ajánljuk