Baleset-bűnügy

Börtönbe küldené az ügyészség azt a nőt, aki 191 milliót csalt ki egy szerelmes vállalkozóból

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 9:19

Milánói kertészetre, hűtővásárlásra és bírságok megfizetésére is kért pénzt a férfitól.

Vádat emelt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki egy cégvezetőtől 191 millió forintot csalt ki – írja az Ügyészség.hu.

A vád szerint az isaszegi nő még 2018 elején a lakásának felújítása kapcsán ismerte meg a kiskunfélegyházi vállalkozót, akivel rövidesen bensőséges viszonyba került. A nő először felújításra kért és kapott férfitól 2 millió forint kölcsönt.

Az ügyészség szerint a nő látva a férfi anyagi helyzetét és hiszékenységét további összegeket kért, általában hamis ürüggyel. Így például kért kölcsön egy állítólagos Milánó környéki dísznövény kertészet létrehozására 100 millió forintot. Utána heti rendszerességgel árukészlet beszerzésre, hűtő és klímavásárlásra vagy az olasz hatóságok felé fennálló bírságok megfizetésére hivatkozva kért és kapott pénzt. A nő közel két év alatt kisebb-nagyobb összegekben összesen 191 millió forintot csalt ki a férfitól.

A pénzt a nő a kiskorú gyermeke nevére nyitott bankszámlára utaltatta, majd még aznap vagy másnap készpénzben felvette. Miután a férfi a magánvagyonát kimerítette, kölcsönöket vett fel, hogy eleget tudjon tenni a nő kéréseinek – olvasható a közleményben.

A nő a kicsalt pénzből összesen 10 millió forintot fizetett vissza a becsapott férfinak, aki a nyomozás során kérte a kárának megtérítését.

Az ügyészség a nőt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

#Baleset-bűnügy#bíróság#kiskunfélegyháza#csalás#vállalkozó

Címlapról ajánljuk