Baleset-bűnügy

Ismerőse kombájnját fejte meg, hogy megtankolhassa saját autóját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 5. 14:34

Ársapkás üzemanyagot lopott egy szanyi férfi, a házkutatás során megtalálták nála az elkövetés eszközeit: egy flexibilis csövet és két műanyag kannát.

Üzemanyaglopás miatt állítottak elő egy szanyi férfit a rendőrök, közölte hétfőn a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrséget december 4-én reggel riasztotta egy pápai mezőgazdasági vállalkozó azzal, hogy egy ismerőse autóval behajtott a Pápa környékén található telephelyére, és onnan ellopott 200 liter, azaz csaknem százezer forintnyi üzemanyagot.

A rendőrök a feltételezett elkövető lakcímére indultak, ahol házkutatást tartottak. A 23 éves fiatalember udvarán, az egyik melléképületben egy üres és egy üzemanyaggal teli húsz literes műanyag kannát találtak, amelyek mellett egy üzemanyaglopáshoz alkalmas flexibilis cső is volt.

A bűnjeleket a nyomozók lefoglalták, a fiatalembert pedig előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte, hogy december 2-án este a sértett mezőgazdasági telepén járt és az ott lévő egyik kombájnból üzemanyagot szívott le két kannába, majd a kannákat hazavitte és az egyik adag gázolajat beletöltötte a saját gépkocsijába. 

A férfi bevallása szerint csak a rendőrök által megtalált két húsz literes műanyag kannát töltötte meg, mondta az rtl.hu érdeklődésére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Azaz a jelenlegi adatok szerint a tolvaj nem 200, csak 40 liter hatósági áras gázolajat tulajdonított el, kevesebb mint húszezer forint értékben.

Az elkövető ellen lopás gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Nyitókép: Ujvári Sándor / MTI

#Baleset-bűnügy#lopás#pápa#Szany#veszprém megye#kombájn#hatósági ár#dízel#gázolaj#ársapka

Címlapról ajánljuk