Baleset-bűnügy

Rosszul lett, sírógörcsöt kapott a bíróságon a nő, akinek mindkét szemét kinyomta volt párja

rtl.hurtl.hu

2022. december 1. 12:09

Lakatos Gabriella igazságos ítéletet szeretne.

Csaknem tíz hónap eltelt azóta, hogy a Kemecsén élő Lakatos Gabriellát bosszúból puszta kézzel megvakította a volt párja, Gy. Attila. A férfi megszúrta áldozatát, majd egy árokba lökte. A Blikk cikke szerint a csonkítás ügyében még zajlik a nyomozás, csütörtökön viszont a korábbi bántalmazások és a nő elrablásának ügyében tartottak tárgyalást a Nyíregyházi Járásbíróságon. A tervek szerint tanúkihallgatások és a perbeszédek után ítélethirdetés is lett volna, de mégsem így történt.

A bíróság épületében megjelent Lakatos Gabriella is, akit a testvére, Róbert támogatott. A Blikk munkatársának arról beszélt: igazságos ítéletet szeretne, azt, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjanak mindhárman.

A vádirat szerint Lakatos Gabriella és Gy. Attila között 2020 nyarán alakult ki érzelmi kapcsolat, amely decemberben megromlott, ezért szakított a férfival. Tavaly január 30-ára a férfi találkozót beszélt meg vele a kemecsei lakóhelyén, hogy rendezze a korábbi tartozásait. Gy. két ismerősével érkezett, majd együtt Nyíregyházára utaztak. A nő jelezte, hogy inkább szeretne hazamenni, de a férfi ezt nem engedte neki. A kocsiban befogta a száját, és azt mondta: nem mehet el. Amikor Lakatos Gabriella megpróbált kiszállni, egy kést vett elő, és a fejéhez tartotta. Két nappal később a támadó a társával a nőt Berettyóújfalura vitte, ahol sikerült megszöknie, és egy helyi boltban segítséget kérnie. Gy. Attila 2020. december 13. és 14. napjain több alkalommal megrúgta és megütötte őt, rokonai szabadították ki. Amikor beszállt az autóba, Gy. Attila kinyitotta az ajtaját, kirángatta az autóból, a földre lökte és többször megrúgta.

A tárgyaláson az elsőrendű vádlottat, Gy. Attilát a nyíregyházi börtönből kapcsolták be távmeghallgatás útján. Az első tanú Gy.  Attila testvére volt, aki a 2021 januárjában történt incidenssel kapcsolatban többek között elmondta: szerinte a testvére nem tartotta fogva Gabriellát. A nő ezután reagálva az elhangzottakra, felállva kérte őt számon.

A Blikk szerint az egyik tanú érkezése után Lakatos Gabriella hirtelen rosszul lett, sírógörcsöt és rohamot kapott, amiért ki kellett vezetni a teremből. Nagyjából tíz perc múlva visszatért. Az ezután meghallgatott tanúkkal is heves vitába keveredett, emelt hangon próbált kiállni az igazáért. Az egyik nő, akit szintén tanúként hallgattak meg, szó szerint azt mondta: 

Mindenki kap 1-2 pofont a házasságában.
 

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL Híradó

 

 

 

#Baleset-bűnügy#Kemecse#per#tárgyalás#lakatos gabriella

Címlapról ajánljuk