Baleset-bűnügy

Korrupcióval vádolnak egy Pest megyei polgármestert

rtl.hurtl.hu

2022. november 29. 14:55

A hatóság sem a településvezetőt, sem a települést nem nevezte meg.

Korrupciós bűncselekménnyel gyanúsít a Budapesti Regionális Ügyészség egy Pest megyei polgármestert – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A hatóság sem a településvezetőt, sem a települést nem nevezte meg.

A gyanú szerint 2017-ben egy ingatlan-nyilvántartási szakügyintézőként dolgozó kormánytisztviselőt azzal keresett meg az ismerőse, hogy a felesége – egy Pest megyei település polgármestere – ingatlanának szomszédságában olyan telkek vannak, amelyek tulajdonosai a második világháború után kitelepített sváb származású személyek, és akik hiányos személyi adatokkal szerepelnek az ingatlan-nyilvántartásban.

A férfi 450 ezer forintot ajánlott azért, hogy a kormánytisztviselő vonja össze ezeket az ingatlanokat egy helyrajzi szám alá, tulajdonosként pedig már csak a feleségét tüntesse fel.

A kormánytisztviselő az ajánlatot elfogadta, a pénzt átvette, majd a polgármestert a 345-ről 4537 négyzetméterre növelt ingatlan kizárólagos tulajdonosaként valótlan adatokkal bejegyezte a közhiteles nyilvántartásba, a többi tulajdonost pedig törölte.

A polgármestert és két társát kedden hallgatták meg előnyért hivatali kötelességet megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt.

A polgármester nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A büntetőeljárás érdekében az ügyről más adat jelenleg nem közölhető – írta a Központi Nyomozó Főügyészség.

#Baleset-bűnügy#korrupció#pest megye#polgármester#ügyészség

Címlapról ajánljuk