Baleset-bűnügy

Polipszerű bűnszervezetet vezetett egy debreceni ügyész

rtl.hurtl.hu

2022. november 29. 6:28

NAV-osokkal, ügyvéddel fogott össze dr. T. Ferenc, százmilliókat tettek zsebre.

A Blikk mutatta be azt a debreceni bűnbandát, amelynek vezetője egy helyi ügyész T. Ferenc volt, akihez a kábítószeres és a NAV által indított jövedéki eljárások tartoztak. A saját ügyei mellett rálátása volt az ügyészség által vizsgált összes esetre.

Dr. T. a munkájából kifolyólag megismerkedett két magas beosztású NAV-dolgozóval. Egyikük regionális szinten igazgató-helyettesként, másikuk a felderítési osztály vezetőjeként tevékenykedett. A bűnszervezet hármukon kívül kiegészült még az ügyész feleségével – azóta elváltak –, aki nyomozó volt a NAV regionális igazgatóságán. Később csatlakozott hozzájuk egy ügyvédnő és egy vállalkozó is, aki szállította az ügyfeleket.

Egyik módszerük volt, hogy jó pénzért egyszerűen „eltüntették” a NAV vagy az ügyészség látókörébe került személyek ügyeit. Hiába volt folyamatban lévő nyomozás valaki ellen, dr. T. az adatokat egyszerűen nem vitte be a bűnügyi nyilvántartási rendszerbe. Olyan is volt a lap szerint, hogy valakit előre figyelmeztettek: nyomoznak ellene. Megtörtént, hogy valaki ellen nem is indult semmiféle eljárás, mégis elhitették vele: bizonyos összeg fejében elsimítják a „nyomozást”. A bűnbanda tagjai az egymás közti beszélgetésre csak speciális, nem lehallgatható telefonokat használtak, de leginkább személyesen beszélték meg az ügyeiket.

Egy ügyfelük azonban bevonta a hatóságokat is, így az ügyész és bűnszervezete 2017-ben lebuktak. Az ügyet a Győri Ítélőtábla tárgyalja.

#Baleset-bűnügy#ügyész#védelmi pénz#debrecen#bűnszervezet

Címlapról ajánljuk