Baleset-bűnügy

Hét gyerek életét tette pokollá a jászladányi nevelőszülő: szekrénybe zárta őket, nem adott nekik enni

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 13:42

Hetente egyszer fürödhettek a gyerekek, és csak hétvégén kaptak otthon ételt: fejenként három szelet tejfölös vagy vajas kenyeret.

Jogerősen négy év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a 49 éves nőt, aki rendszeresen kínozta a rábízott hét gyereket Jászladányban. A gyerekek csak hétvégén kaptak otthon ételt, fejenként három szelet tejfölös vagy vajas kenyeret – főtt ételt viszont soha.

Gyakran előfordult, hogy büntetésből, „nevelési célzattal”, órákra, de volt, hogy egy teljes éjszakára is egy lakattal bezárt akasztós szekrénybe zárta őket, innen még mosdóba se mehettek ki. Mosdóba egyébként sem mehettek a házban: még télen is az udvarra kellett kijárniuk.

Hetente egyszer engedte meg a gyerekeknek, hogy fürödjenek, amihez mindössze két lavór habfürdős vizet adott, egyet a fiúknak, egyet pedig a lányoknak. Szappant, tusfürdőt sem kaptak, és a saját ruháikban kellett megtörülközniük.

A nevelőszülő tagadta bűnösségét. Végül három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt a bíróság hétrendbeli kiskorú veszélyeztetése és ötrendbeli személyi szabadság megsértése miatt, és véglegesen eltiltotta minden olyan tevékenységtől, ahol 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

A járásbíróság büntetését azonban az ügyészség megemelte volna, és szigorításért fellebbezett, a vádlott pedig a felmentéséért. Végül a Szolnoki Törvényszék háromról négy évre emelte a nő börtönbüntetését, írja az ügyészség közleménye alapján a Blikk.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#gyerek#kínzás#nevelőszülő#Jászladány#szekrény

Címlapról ajánljuk