Baleset-bűnügy

Ezt az öt szabályt kell követnie a szülőknek a gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket üldöző nyomozó szerint

rtl.hurtl.hu

2022. november 27. 11:30

Azt is elárulta, mi az az alkalmazás, amitől szerinte távol kéne tartani a kicsiket.

Egy Connecticutban élő amerikai rendőrnő a TikTokra feltöltött videóiban osztotta meg, hogy mi az az öt dolog, amit be kell tartania a gyerekeinek. Ezek szerinte segítenek abban, hogy megelőzzék, hogy szexuális bűncselekmények áldozatai legyenek. 

@thegirlcop #greenscreen ahh the hate I know I'm going to get from this🤣🙃 #funpolice #girlcop #immadelight #childsafety #svu ♬ She Knows - J. Cole


Első videójában még csak három szabályt említett.

1. Soha nem engedi a gyerekeit ottalvós pizsamapartikra

Terra Avilla, aki thegirlcop néven tesz közzé videókat elmondta, hogy emiatt a szabály miatt sok gyűlölködő megjegyzést kap, pedig a saját nyomozói tapasztalata az, hogy az ilyen események túl nagy kockázatot jelentenek.

Nem tudhatod, ki van ott, vagy ki lopódzhat be az éjszaka közepén

– mondta, bár azt nem tette hozzá, hogy a pizsamapartik nagy többsége azért nem végződik bűncselekménnyel.

2. Kerüljék a Snapchat-et

Avilla nyomozó szerint a csevegőalkalmazás használatát azért tiltotta meg a gyerekeinek, mert a szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos ügyeinek nagy részét az applikációt használó ragadozók követik el. Ráadásul az app használata közben a tartózkodási hely is látható, miközben a gyerekek azt hiszik, ha ezen az alkalmazáson keresztül küldenek képet, akkor az el fog tűnni.

3. Ne ölelj!

Soha nem engedi, hogy a gyerekei olyan embereket ölelgessenek, vagy puszilgassanak, akiket nem akarnak, és ez alól a családtagok sem kivételek. Ehelyett arra tanítja őket, hogy jogukban áll beleegyezni abba, hogy megérintsék őket.

Tudom, ez rosszul hangzik, de az ő testükről van szó, és ha nem akarnak búcsúzásként ölelkezni, akkor ehhez minden joguk megvan

– mondta a nő.

@thegirlcop Replying to @hazel904eyes #greenscreen Can't wait for the trolls in this one😎🤣#sorrynotsorry #girlcop #childsafety #svu #immadelight ♬ She Knows - J. Cole


A nő intelmeit több mint hétmillióan nézték meg, ezért egy újabb videót is közzétett, további szabályokkal.

4. A gyerekeknek nem lehetnek titkaik

A nyomozó szerint nagy különbség van a titok és a meglepetés között, a kicsiknek pedig meg kell tanulniuk azt is, hogy egyetlen felnőttnek sem mondhatja azt nekik, hogy tartsanak titkot. Terra Avilla szerint azt is tudatosítani kell a gyerekekben, hogy nem baj, ha megosztják egyik barátjuk titkát, ha ezzel meg lehet őt védeni a veszélyektől.

5. Ne becézgessék a nemi szerveket

Avilla nyomozó nem engedi, hogy a gyerekei „buta neveket használjanak a nemi szerveikre”. Szerinte azért fontos a testrészek helyes elnevezésének megtanítása, mert így, ha történik valami, a kicsik jobban el tudják magyarázni azt a rendőröknek.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#szexuális erőszak#gyerekbántalmazás#egyesült államok#nyomozó

Címlapról ajánljuk