Baleset-bűnügy

Vádat emeltek a két hónapos gyermekével végző komlói nő ellen

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 9:37

A vádlott attól félt, hogy a gyermekét nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni.

A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekével végző komlói nő ellen – írják közleményükben.

A vádirat szerint a nő 2022 márciusában hozta világra kisfiát. A vádlott és férje közös otthonukban nevelték a gyermeket, akinek ellátásában a nő közelben lakó szülei is rendszeresen segítettek. A gyermek fejlődését a gyermekorvos és a védőnő rendben levőnek találta.

Hetekkel a szülés után azonban a vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a gyermek nem fejlődik megfelelően, ő nem jó anya, nem tudja fiának megadni azt, amire szüksége van. Hozzátartozói kérésére a nő pszichiáterhez fordult, aki szülés utáni depresszió tüneteit észlelte a vádlottnál, ezért gyógyszeres kezelést rendelt számára. Ezt a vádlott elfogadta, a gyógyszert szedni kezdte.

A gyermeket 2022. május 31-én kellett volna orvosi vizsgálatra vinni. A vádlott tartott attól, hogy a vizsgálaton a gyermeket nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni és ezért őt teszik felelőssé. 

Május 30-án, a délutáni órákban egyedül volt otthon a gyermekkel. Elhatározta, hogy a kisfiút „megszabadítja a rá váró szenvedéstől”, megöli, majd magával is végez. A nő a gyermeket a fürdőkádban vízbe fojtotta. Délután fél hat körül érkeztek a házba a vádlott szülei, ők találtak rá a fürdőszobában maga elé meredő vádlottra és a már elhalálozott gyermekre. A kisfiú életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt.

A bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A Híradó riportját itt nézheti meg:

#Baleset-bűnügy#gyerekgyilkosság#komló

Címlapról ajánljuk