Baleset-bűnügy

Áramütésben halt meg egy zuglói édesanya, az önkormányzat elismerte a felelősségét

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 8:04

Az önkormányzat szerint a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását.

Két ízben is jelezte egy zuglói önkormányzati lakás bérlője telefonon a polgármesteri hivatalnál, hogy azt tapasztalják, ráz a bojlerük, amit balesetveszélyesnek tartanak. Mire azonban a polgármesteri hivatal által kirendelt szerelő felhívta őket időpont-egyeztetés miatt, már halálos áldozatot követelt a hiba. A tragédia 2020 áprilisában történt a Metropol értesülései szerint. 

A férj 2020 április 22-én egy sikítást hallott a fürdőszobájukból, mire odaért, a felesége eszméletlenül feküdt a kádban, teste rángatózott. A helyszínre siető mentősök átvették tőle a reanimációt, de nem jártak sikerrel. Mindössze pár nappal azelőtt költöztek be a Zászlós utcai lakásba egy másik önkormányzati lakásból. Azonnal észrevették, hogy valami mintha rázna, és ezt jelezték is a zuglói polgármesteri hivatalban telefonon. 

A zuglói önkormányzat elismerte a felelősségét, bár hozzátette: a bérleti szerződés alapján a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását. Jelenleg a kártérítés összegéről próbálnak megegyezni az elhunyt családjával. 

A rendőrség nyomozást rendelt el, hogy megállapítsák, ki a felelős, azonban az eljárást felfüggesztették. A szakértő megállapította, hogy a lakás elektromos hálózata elavult, és feltárta, hogy valahol a falban, rejtetten egy hibás, felcserélt kötés vezetett a tragédiához. Az  Az önkormányzatnál nem volt nyoma annak, hogy a megelőző években elektromos munkálatok zajlottak volna a lakásban, a korábbi bérlő pedig – aki esetleg azonosítani tudta volna a kontármunka elkövetőjét – elhalálozott.

Nyitóképünk illusztráció – Fotó: Google Street View

#Baleset-bűnügy#zugló#áramütés#önkormányzati lakás#halálos baleset

Címlapról ajánljuk