Baleset-bűnügy

Verekedésbe torkollt a születésnapi buli Szigetszentmiklóson

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 13:37

Hétfő hajnalban szabadultak el az indulatok.

Összeverekedett két társaság egy szigetszentmiklósi születésnapi buli után – értesült az rtl.hu.

Megkeresésünkre a rendőrség azt közölte, hogy 

csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint – a kihallgatott tanúk, a gyanúsítottak vallomásai, valamint a helyszíni szemlék adatai alapján – hétfőn hajnalban egy halásztelki étterem parkolójában szóváltás alakult ki a bulin fellépő zenészek és egy másik, ismeretlen társaság között. 

A vitából verekedés lett, majd a résztvevők autóba ültek és elhajtottak a helyszínről. A rendőrök a bejelentést követően néhány percen belül kiérkeztek, akkora már azonban az emberek jelentős része elment.

Nem sokkal később két másik, ezzel az esettel összefüggő helyszínre is rendőrök érkeztek. A szigetszentmiklósi II. Rákóczi Ferenc úton ugyanis, 

a Cseresznyés utcai buszfordulónál egy fehér Mercedest, a Leadó utcai kereszteződéshez közeli árokban pedig egy fehér BMW-t találtak hátrahagyva. 

Mindkét járművet az éttermi rendezvényen fellépő zenészek használták, azokkal hagyták el az étterem parkolóját és indultak hazafelé, miután az ismeretlen társasággal összetűzésbe keveredtek.

A tanúk vallomásai vitáról, verekedésről szólnak, fegyvert senki sem látott, a támadókról nem adtak használható leírást.

A szigetszentmiklósi rendőrök egyelőre egy budapesti testvérpárt gyanúsítottak meg csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével. Mindketten beismerték, hogy részt vettek a verekedésben, de azt állították, hogy ők csak védekeztek.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság tovább vizsgálja a történtek körülményeit, és dolgozik az egyelőre ismeretlen tettesek azonosításán és felkutatásán.

#Baleset-bűnügy#szigetszentmiklós#rendőrség#születésnap

Címlapról ajánljuk