Schadl György apja és neje 110 millió forintnyi órát és ékszert próbált elrejteniMost felfüggesztett börtönt kérnek rájuk.
Baleset-bűnügy

Schadl György apja és neje 110 millió forintnyi órát és ékszert próbált elrejteni

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 6:24

Most felfüggesztett börtönt kérnek rájuk.

Schadl György a börtönből kitelefonálva 110 millió forint értékű luxusóra és ékszer elrejtésére kérte meg feleségét, és rajta keresztül az apját, hogy a hatóság nem tudják azok lefoglalni – írta a 24.hu, a lap által megismert vádiratra hivatkozva. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt volt elnöke a vádirat szerint arra kérte nejét, hogy egy bankfiókban béreljenek széfet, és ott helyezzék el a korábban tőlük le nem foglalt órákat és ékszereket.

A kérést felesége és apja teljesítette is. A széfet egy Bartók Béla úti bankfiókban az apja nevére bérelték ki, de Schadl felesége is hozzáfért.

Emiatt az ügyészség ellenük is vádat emelt különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt. Mindkettőjükre öt év felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérték, és emellett Schadl feleségével még ötvenmillió forintos, apjával pedig ötmillió forintos pénzbüntetést is kifizettetnének.

A 24.hu cikke szerint a házaspártól egyebek mellett lefoglaltak még nyolc belvárosi lakást, négy vidéki házat (köztük egy siófoki nyaralót), három budapesti üzlethelyiséget, két pincét és egy szentendrei telket.

Ahogy arról januárban az rtl.hu beszámolt, Schadl legalább húsz ingatlant vásárolt meg, több esetben fideszes önkormányzatoktól


A Központi Nyomozó Főügyészség október végén nyújtott be vádiratot dr. Schadl György és 21 társa – köztük dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkára – ellen a Fővárosi Törvényszéken, korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt.


Az RTL Híradója a nyáron arról számolt be, hogy majdnem egymilliárd forintos nyereséget hoztak össze egy év alatt azok a bírósági végrehajtók, akik az ügyészség szerint kenőpénzt fizettek a kinevezésükért Schadl Gyögynek, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnökének.

Nyitókép: Schadl György. Fotó: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#korrupció#végrehajtói kar#ügyészség#völner pál

Címlapról ajánljuk