Baleset-bűnügy

Felfoghatatlan darabolós horrorba fordult az online szerelem

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 23. 15:13

Egy mexikói nő egészen Peruig repült, mert azt hitte megtalálta az igazit. Megcsonkított maradványait a tenger hullámai vetették partra. 

Feltehetően szervkereskedők áldozata lett egy 51 éves mexikói nő, írja a Vice. Blanca Arellano egy online játékalkalmazáson csetelve ismerkedett meg hónapokkal ezelőtt egy perui férfival, szerelmes lett belé, és több mint 4800 kilométert utazott, hogy találkozzon vele.

Arellano október 31-én Mexikóvárosból Limába repült, hogy találkozzon a 37 éves Juan Pablo Jesús Villafuerte-vel. Végső úticélja a tengerparti Huacho városa volt, ahol Villafuerte élt. Blanca Arellano családja november 7-én hallott róla utoljára, amikor unokahúgával, Karla Arellanóval beszélt, és azt mondta, hogy a Villafuerte-vel való kapcsolata jól alakul, és hogy szerelmes.

Két héttel később Arellano unokahúga Twitteren kért segítséget nagynénje megtalálásához:

Blanca Olivia Arellano Gutiérrez nagynéném november 7-én, hétfőn tűnt el Peruban. Aggódunk érte

– olvasható a kértségbeesett posztban.


Karla Arellano cseten elérte a perui férfit, aki azt mondta neki, hogy napok óta nem beszélt a nővel, mivel állítása szerint úgy döntött, visszarepül Mexikóba:

nem tudtam olyan életet nyújtani, amilyet ő akart, megunt engem, és elment.

A férfi utoljára még azt üzente, hogy reméli jól van a nő, biztos csak lemerült a telefonja.

A perui rendőrség nyomozni kezdett, miután Karla Arellano twitteres posztjait több ezren is megosztották. 

November 10-én egy levágott ujjat találtak a huacho-i strandon. Az ujjbegyet lemetszették, de még mindig volt rajta egy ezüst gyűrű. Másnap egy levágott fejet és egy kart mosott partra a tenger. A fej arcrészét eltávolították. Harmadnap ugyanezen a tengerparton egy megcsonkított testet találtak, amelynek hiányoztak a szervei.

A perui hatóságok a partra vetett emberi maradványokat Blanca Arellano családja segítségével azonosították, amiben a levágott ujjon lévő gyűrű is sokat segített.

November 17-én letartóztatták Juan Pablo Jesús Villafuertét, a perui főügyész pedig november 21-én, hétfőn be is jelentette, hogy a férfit Blanca Arellano meggyilkolásával és szervkereskedelemmel vádolják.


Villafuerte, aki orvosi egyetemre is járt, és állítólag napokkal Arellano eltűnése után TikTok-videókat posztolt emberi szervekről. A nyomozók vérnyomokat találtak a lakásában.

Hasonló eset történt nemrég Kolumbiában, emlékeztet a Vice cikke: egy kaliforniai férfi Tinderen ismerkedett meg valakivel és Dél-Amerikába utazott, hogy találkozzon vele. A családtagja és a barátja november 10-én bejelentették az eltűnését, holttestét végül Medellinbean találták meg.

Nyitókép: Twitter / TikTok

#Baleset-bűnügy#bűnügy#internet#ismerkedés#szervkereskedelem#mexikó#peru

Címlapról ajánljuk