Baleset-bűnügy

Így néz ki 3,4 millió forintnyi elrabolt készpénz

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 6:50

Két páncélszekrényt szedett ki a falból egy nagykőrösi telephely volt dolgozója. Hamar elfogták a rendőrök, a pénzzel együtt. 

Lopás miatt indítottak eljárást a nagykőrösi rendőrök egy 33 éves ceglédi férfi ellen, aki két pénzzel teli páncélszekrényt lopott el volt munkahelyéről – írta a police.hu. A trezorokat a falból tépte ki, csak az egyiket tudta aztán feltörni.

A rendőröket 2022. november 9-én reggel riasztották a telephelyre. A rendőrök már a helyszínen gyanították, olyasvalakit kell keresniük, aki hozzáférhetett a raktár kulcsához, az ajtót ugyanis sértetlenül nyitották ki, és viselkedése miatt hamar gyanús lett a 33 éves férfi, aki végül beismerő vallomást is tett.

Így néz ki 3,4 millió forintnyi elrabolt készpénz
Fotó: police.hu

Elmondása szerint azután követte el a bűncselekményt, hogy összeveszett az élettársával. Bérelt autóval ment volt munkáltatója telephelyére, a közelben leparkolt, majd begyalogolt a kapun és elbújt, amíg a raktárban kollégái végeztek a pakolással – írta a police.hu

Hajnali 4 körül kulcsával kinyitotta az ajtót, az előtérben lévő faszekrényben sorakozó széfek közül találomra kiválasztott kettőt, egy vésővel lefeszítette, hátizsákjába rakta, majd ahogyan befelé, úgy gyalogolt kifelé a kapun. Először egy árokba dobta táskáját, visszasétált a kocsihoz, majd hazafelé indulva felvette a hátizsákot.

Így néz ki 3,4 millió forintnyi elrabolt készpénz
Fotó: police.hu

Otthon aztán az egyik trezort kinyitotta – vésővel, mivel a kódot nem ismerte –, kivette belőle a köteg pénzt, majd a szomszéd telken lévő kútgyűrűbe, műanyag flakonokat rádobálva elrejtette hátizsákostul. Már pirkadt, mire végzett, majd Budapestre indult. Menet közben, az M4 autóút mellett eldobálta nadrágját, felsőjét és cipőjét, kabátját egy fővárosi hajléktalannak adta.

A nagykőrösi rendőrök a kútgyűrűből előkotorták a hátizsákot, a széfeket és a közel 3,4 millió forintot hiánytalanul megtalálták, ahogyan a gyorsforgalmi út mellet kihajított ruhadarabokat is.


Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#lopás#nagykőrös#trezor#rendőrség#páncélszekrény

Címlapról ajánljuk