Baleset-bűnügy

Menekülés közben rendőrautóval karambolozott, aztán kiderült, hogy sorozatos autótolvaj

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 6:38

11 kocsit törhetett fel a 25 éves férfi.

Egy körözött autó útját állták a rendőrök november 3-án reggel Zuglóban, ám annak sofőrje nem volt hajlandó megállni: menekülni akart és nekihajtott a rendőrautónak. Az ütközés következtében senki sem sérült meg, csak az autók rongálódtak. A férfiről az őrsön kiderült, hogy október végén három nap alatt 11 autót tört fel a XIV. kerületben.

A lopások miatt a férfit november 1-jén gyanúsítottként hallgatták ki tízrendbeli lopás bűntett, valamint egyrendbeli lopás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt. A férfi ezután szabadlábon védekezett, amelyet kihasználva november 3-án reggel Budapest XV. kerületében beszállt egy nyitva hagyott, futárszolgálat tulajdonát képező autóba, majd elhajtott, írja a rendőrség honlapja.

Az elkövetőről kiderült, hogy a bűncselekményt megelőzően egy kiskorút akart rábírni arra, hogy a kocsit ellopja, azonban nem járt sikerrel. A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 25 éves férfit egyrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, valamint egyrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#autó#lopás#rendőrség#karambol#feltör

Címlapról ajánljuk