Baleset-bűnügy

Csak színlelte a 32 évvel idősebb nőnek a szerelmet, de feleségül vette, hogy megszerezze a vagyonát

rtl.hurtl.hu

2022. november 6. 13:12

A 79 éves budapesti nő mentális zavarokkal küzdött, partnere pedig kihasználta ezt. 

Az erzsébetvárosi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint kihasználta egy idős asszony betegségét és érzelmeit, majd annak halála után megszerezte az öröksége egy részét is – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A férfi albérlőként költözött be egy VII. kerületi ingatlanba 2018. júniusában. A szobáért cserébe lakásfelújítási munkálatok elvégzését ígérte az akkor 79 éves főbérlőjének. 

A férfi bókokkal, hamis érzelmek kimutatásával közeli kapcsolatot alakított ki a mentális zavarral küzdő idős nővel, akivel végül néhány hónap múlva, 2018 augusztusában össze is házasodott. 

Két hónappal később a férfi rábírta feleségét arra is, hogy az erzsébetvárosi lakását ajándékozza neki. A nő halála után az örökségen a korábbi kapcsolatából született gyereke, valamint a férfi osztozott, utóbbi egy vidéki ingatlant, valamint nyolcmillió forintot is kapott. A fővárosi lakásról szóló ajándékozási szerződést (mivel a nő gondnokság alatt állt) később érvénytelennek nyilvánították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták a 47 éves férfit, majd egyrendbeli csalás bűntett kísérlete, valamint egy rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. 

#Baleset-bűnügy#érdekházasság#vagyon#csalás#rendőrség

Címlapról ajánljuk