Baleset-bűnügy

Megharapott egy tigris egy idős férfit a felsőlajosi magánállatkertben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 3. 14:48

Nagy szerencséje volt a látogatónak, aki a rácsokon át bedugta karját, hogy a tigris csak játékból ragadta meg.

!TIGRISTÁMADÁS BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN! címmel adott hírt Facebookon az Országos Mentőszolgálat egy csütörtök reggeli esetükről. Azt írták, hogy a kecskeméti mentősöket egy magán állatkertbe riasztották, mivel egy 65 év körüli férfit megharapott egy tigris.

Az eset körülményeiről annyit írt a mentőszolgálat, hogy a férfi átmászott a korláton és kezét a rácsok között átdugva szerette volna megsimogatni a ketrecben lévő 220 kilós szibériai tigrist.

Szerencsére az állat játéknak vélte a közeledést, így csak kisebb erővel harapott a férfi karjába, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a helyzetet. A mentők ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban vitték kórházba.

Tóth Tibor, a felsőlajosi Magán Zoo tulajdonosa az rtl.hu érdeklődésére elmondta, hogy négy idősebb férfi érkezett csütörtök reggel nyitásra. Egyikük átmászott a tigrisek ketrecét a látogatóktól elválasztó korláton és bedugta a bal karját a ketrec rúdjai közt. Az volt a szerencséje, hogy vastag dzseki volt rajta, így amikor a tigris ráharapott a karjára, nem hatoltak mélyre a fogai.

A tigris nem őrjöngött, nem tépte, csak játékosan fogta vagy fél percig a férfi karját, aki azonban hiába próbálta kihúzni, a tigris nem nem engedte. Ekkor riasztották az állatkert gondozóit, akik egyszerűen odébbzavarták a nagymacskát.

Így is nagy volt a rémület, aránylag nagy, de nyolc napon belül gyógyuló seb keletkezett az úr kezén

– mondta Tóth Tibor. A sok nagymacskát tartó állatkert tulajdonosa szerint évente 100 000 látogatójuk van, de még soha nem volt ilyen incidensük, a kötelező jogszabályi előírásnak megfelel az állatkertjük:

a veszélyes állatok tartására vonatkozó szabályokat betartjuk, az látogatókat a ketrecektől elválasztó korlát magas, és kellően nagy a védőtávolság is.


Nyitókép: Magán Zoo / Facebook

#Baleset-bűnügy#baleset#állatkert#felsőlajos#MagánZoo#tigristámadás#szibériai tigris

Címlapról ajánljuk