Baleset-bűnügy

Minden idők legnagyobb drogfogása Budapesten: 10-14 milliárd forint értékű kokaint kapcsoltak le

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 18:14

Ecuadorból jött, a csepeli szabadkikötőben fogták meg a több mint 70 kiló, nagy tisztaságú kábítószert.

Az elmúlt hetekben a legnagyobb drograzziáját tartotta a rendőrség: ennek keretén belül minden idők legnagyobb értékű kábítószerfogása történt Budapesten a csepeli szabadkikötőben szeptember 7-én. 

Mint írják, az egyik munkás vette észre, hogy egy Ecuadorban feladott konténer teteje megrongálódott. Meg akarták hegeszteni, ekkor vették észre, hogy gyanús csomagok vannak benne, ezért értesítette a rendőrséget. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a szemle során 71 darab, egyenként körülbelül egykilós csomagot találtak, melyekről a szakértői vizsgálat kimutatta, hogy nagy tisztaságú kokaint tartalmaznak. 

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. Utcára kerülése előtt a kábítószert a bűnözők öt-hétszeresére hígították volna, tehát a fővárosi rendőrök a lefoglalással csaknem 500 ezer adag, hígítástól függően 10-14 milliárd forint feketepiaci értékű drogot vontak ki a forgalomból.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#csepel#ecuador#kokain#drog#kábítószer#razzia#rendőrség#csepeli szabadkikötő

Címlapról ajánljuk