Baleset-bűnügy

Kabaré Józsefvárosban: kirabolták a rendőröket, akik egy ittas buszvezetőt igazoltattak

rtl.hurtl.hu

2022. október 20. 16:29

Fülünkben felcsendül a Benny Hill show híres betétdala.

A 24.hu értesülései szerint az éjszaka kellős közepén egy turistabusz vezetője úgy döntött, hogy a busszal indul el egy éjjel-nappal nyitva tartó tarfikba vásárolni Budapesten.

Az úton furcsán közlekedő buszt meglátva az Illés utcában leintették őt a járőrök, majd igazoltatták. Amíg a rendőrök intézkedtek, valaki odasurrant a lezáratlan járőrautóhoz, és lenyúlta a holmijukat.

Ráadásul az elkövető felvette az egyik szolgálati mellényt, és abban mászkált a VIII. kerületben. Az öröme azonban nem tartott sokáig, mert hamarosan elfogták a rendőrök.

A BRFK a portálnak küldött válaszában azt írta, egy turistabusz vezetőjével szemben intézkedtek október 11-én hajnali egy óra körül az Illés utcában. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda ittasságot jelzett, ezért előállították a férfit.

Ám az intézkedés közben valaki a leállított, de kulccsal le nem zárt szolgálati gépkocsiból ellopott egy rendőrségi mellényt, kiszakította a menetrögzítő kamerát, és elvitte a jármű kézikönyvét is.

A buszvezetővel szemben ittas járművezetés miatt indított eljárást a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság a vérvétel után, aki nem először került összetűzésbe a törvénnyel ittas járművezetés miatt.

A rendőröket kirámoló tolvajt a józsefvárosi rendőrök azonosították, majd a bűncselekmény elkövetése után másfél órán belül elfogták a VIII. kerületben lévő Losonci téren. A férfi magán viselte az eltulajdonított mellényt, megtalálták nála a kamerát és a kézikönyvet is, így a lopási kár megtérült. A 31 éves férfival szemben lopás és rongálás miatt indítottak eljárást. A kifosztott rendőrökkel szemben nem indult eljárás.

Nyitókép: Youtube

#Baleset-bűnügy#buszvezető#ittas#rendőrök

Címlapról ajánljuk