Baleset-bűnügy

Szilágyi Liliánával eljátszatták a rendőrségen, hogyan fojtogatta az apja

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 19:19

A sportoló ügyvédje szerint felmerülhet az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete.

Négy és fél órán át tartott a rendőrségen Szilágyi Liliána tanúkénti meghallgatása múlt pénteken. A már visszavonult úszó ügyvédje a Sportal.hu-nak azt mondta: Szilágyi Liliánának azt is meg kellett mutatnia, hogyan bántalmazta apja.

Neki kellett eljátszania az édesapját, az egyik rendőrnek pedig őt, a nyomozó tehát hanyatt feküdt a földön, miközben Liliána a combjára térdelt, és a kezeivel mutatta, hogyan fojtogatta az édesapja

– mondta Keviczki István, aki szerint a fojtogatás miatt felmerülhet az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, ami 2-8 évvel büntethető. Az elévülés ennél a cselekménynél nyolc év, azaz még biztosan nem évült el.

Az ügyvéd szerint a kapcsolati erőszak gyanújával indult nyomozásban felmerülhetnek olyan bűncselekmények is, amik magánindítványra vizsgálhatók, de ezzel nem élnek, mert Szilágyi Liliánának nem az a célja, hogy az apját meghurcolja, hanem hogy felhívja a figyelmet a családon belüli erőszak problémájára és utat mutasson az áldozatoknak.

Az eljárás azért indult el, mert Szilágyi Zoltán becsületsértés miatt beperelte a lányát, a szeptemberi tárgyaláson pedig a bíró feljelentést tett a Szilágyi Liliána által elmondottak alapján.

 

#Baleset-bűnügy#szilágyi liliána#szilágyi zoltán#nyomozás#bántalmazás

Címlapról ajánljuk