Baleset-bűnügy

Molotov-koktéllal gyújtotta fel volt anyósa házát a bosszúszomjas csörögi férfi

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 11:09

Az anya kisfiával a karjában menekült ki a lángoló épületből. Az elkövetőt a TEK emberei fogták el.

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak a két férfinak az ügyében, akik sörösüvegekből készült Molotov-koktélokat dobtak egy házra, amiben egyikük volt élettársának anyja élt – írta a police.hu. A támadást azért hajtották végre, mert G. László a korábbi élettársát és annak édesanyját hibáztatta börtönben töltött évei miatt.

Szerinte ugyanis „majdnem ártatlanul” ült és arról a két nő, elsősorban volt „anyósa” tehetett.

A támadást még tavaly márciusban hajtották végre, együtt töltött italozást követően. G. László és társa a rendőrség közlése szerint három sörösüveget benzinnel töltött meg, majd azokat a csörögi házra dobták. Az egyik az ablakot betörve a sarokszobában landolt, ahol tüzet okozott.

A házban az anya egy durranásra ébredt, majd azt látta, tűz van, és kisfiát felkapva szaladt ki. Akkor már lángra kapott a függöny és az ágytakaró. A lángokat felébresztett családtagjaival eloltották.

A rendőrség közlése szerint a tűz háborítatlanul terjedt volna rövid idő alatt tovább, ha időben nem oltják el, és anya és kisfia egyértelmű veszélyben voltak. Ha az anya nem riad fel, tragédia is történhetett volna – írta a police.hu.

G. Lászlót a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el 2021. március 23-án hajnalban, míg társát, O. Jánost, az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján Tass település körzeti megbízottja fogta el a Bács-Kiskun megyei településen 2021. március 23-án délután.


A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a más ügye miatt jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő G. László, valamint az azóta is letartóztatásban lévő O. János ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete valamint 2 rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Augusztusban a Baranya megyei Véméndben történt Molotov-koktélos támadás, ott a helyiek elmondása szerint féltékenység állhatott a támadás mögött, amivel egy 29 éves és egy 24 éves helybéli férfit gyanúsított a rendőrség, akiket néhány órán belül elfogtak.


Januárban pedig nyolc év fegyházra ítéltek egy férfit, aki négy évvel korábban Molotov-koktéllal akarta felgyújtani haragosa házát.


Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#molotov-koktél#bosszú#anyós#Csörög#rendőrség#tek

Címlapról ajánljuk