Baleset-bűnügy

Súrolták az autó visszapillantó tükrét, ezért egy másfél méteres karóval indított támadást egy férfi Kisszálláson

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 9:34

Először megpróbálta szétverni az autót, aztán amikor a sértett testvére kérdőre vonta, őt is megtámadta.

Összekoccanó visszapillantó tükrök miatt rendezett ámokfutást egy férfi Kisszálláson, valamint a település közelében, írja az ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a helybéli férfi 2021 novemberében utasként utazott hozzátartozója autójában. Kisszállás közelében, a reggeli órákban egy keskeny mezőgazdasági úton haladtak. Itt velük szemben érkezett autójával a sértett, aki az út menti bokrok miatt lehúzódni nem tudott, ezért a két autó visszapillantó tükrei érintőlegesen összeértek.

Az ütközés miatt a felek között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott a gépkocsiból kiszállt és előbb veszekedni kezdett a sértettel, majd a nő gépkocsijának bal hátsó részébe többször belerúgott. 

Cselekményét csak hozzátartozójának felszólítására hagyta abba, azonban a nő autójában így is 200 ezer forint kárt okozott. Később Kisszállásra ment, ahol egy üzlet előtti parkolóban találkozott a sértett testvérével, aki kérdőre vonta a reggeli őrjöngése miatt. A testvér és a vádlott között heves szóváltás alakult ki, ennek során az elkövető egy alkalommal ököllel megütötte a testvért, majd egy közeli facsemete mellől kitörte a körülbelül 160 cm-es támasztó karót és azzal próbált a sértettre támadni, de ismerősei lefogták.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és rongálás vétségével vádolja, ezért vele szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#koccanás#garázdaság#támadás#bot

Címlapról ajánljuk