Baleset-bűnügy

„Megígértem a kislányomnak a sírjánál, hogy igazságot szolgáltatunk neki” – megszólalt a buszban felejtett kislány édesapja

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 8:57

Az autóbusz azóta más útvonalon jár, hogy a gyászoló család ne is lássa.

Először adott interjút a négyéves Inez édesapja, aki júniusban életét vesztette, miután a tomajmonostorai iskola- és óvodabuszban felejtették a tűző napon. A Blikknek azt mondta, fájdalmukra nincs gyógyír.

„Nehéz időszak áll még előttünk, de megígértem a kislányomnak a sírjánál, hogy igazságot szolgáltatunk neki” – mondta a nyomozati szakaszban lévő vizsgálat kapcsán. 

A férfi szerint aznap éppen helyettesítették az állandó buszsofőrt, aki nem ismerte a kislányt. 

Inez soha nem bújt el a kisbuszon, sőt. Okos, értelmes kislány volt, megtanítottuk neki, hogyan közlekedjen. Amikor a jármű lassított az óvoda előtt, már kicsatolta az övet, majd az ajtóban várta, hogy leszállhasson. 

Tudta, hogy az általános iskola után az óvoda következik, azelőtt is megáll a busz. Június 7-én azonban csak az iskola előtt állt meg a sofőr, majd ment is az önkormányzat melletti parkolóba” – fogalmazott az édesapa, aki szerint mindeközben kislánya türelmesen várhatott, hogy mikor szállhat le. Aznap ő volt az egyetlen óvodás a buszon. 

Az interjúból kiderül, hogy bocsánatot még senki nem kért a családtól, az édesapának kellett elérnie azt is, hogy ezentúl más útvoalon közlekedjen az autóbusz, hogy legalább ne lássák nap mint nap.

Az apa szerint a kislány édesanyja visszament dolgozni, hogy elterelje a figyelmét, ő meg az ügyvédekkel tartja a kapcsolatot.

Nekünk csak Inez volt, nincsenek testvérei, és nem is lehetnek, mivel daganatos beteg vagyok. Az állapotom egyre csak romlik

– avatott be a család fájdalmába.

A Fókusz riportját a tragédiáról itt tudják visszanézni:

Nyitókép: RTL Fókusz

#Baleset-bűnügy#tomajmonostora#iskolabusz#nyomozás

Címlapról ajánljuk