Baleset-bűnügy

Leharapta egy kutya egy asszony kezét Tázláron

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 27. 14:57

A kutya lerángatta a bicikliről a nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a támadás miatt.

Megtámadott egy nagy testű kutya egy nőt a Bács-Kiskun megyei Tázláron, a Kecskeméti utcában. Az asszony éppen a faluközpont felé tartott biciklivel, amikor az állat rárontott, és lerántotta az útra. A kezével védte magát, értesült az RTL Híradó.

A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kezét csuklóból le kellett vágni. A kutyát állítólag nem szokták kiengedni az utcára gazdái. Véletlen maradhatott nyitva a kennel és a kapu is – ezt kihasználva szökött az utcára.

„A mentésirányítás azonnal riasztotta a legközelebb elérhető mentőegységet, ezen kívül egy távolabbról indított magasabb szintű esetkocsi is a helyszínre érkezett” – mondta az OMSZ kommunikációs munkatársa.

A nő súlyos felső végtagi sérüléseket szenvedett a kutyaharapás következtében. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállították, ahol jelenleg is ápolják. Dabis Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatott, a kutyát a keceli Ebrendészeti telepre szállították, ahol kéthetes megfigyelés alatt tartják. A rendőrség büntetőeljárást indított.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#kutya#harapás#kéz#Tázlár#kórház

Címlapról ajánljuk