Baleset-bűnügy

Szétlopdosta és szétverte a tiszabői temetőt, aztán a saját anyja sírjára pakolta az eltulajdonított kegytárgyakat

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 23. 15:55

A gyanúsítottat rövidesen elfogták.

Több mint ötven nyughelyről tulajdonítottak el kegytárgyakat és síremlékeket rongáltak meg a tiszabői temetőben, a feltételezett elkövetőt elfogták, írja az MTI.

A 32 éves helyi férfit egyelőre 5 rendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a kunhegyesi rendőrőrsön. A gyanúsított különösebb magyarázatot nem adott arra, mi motiválta vandál cselekményében.

A rongálást egy tiszabői lakos szerdán jelentette be a rendőrségen, miután megdöbbenve tapasztalta, hogy hiányzik hozzátartozója síremlékéről egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya, továbbá valaki letört a sírról egy húsz centiméter magas, fehér angyalszobrot – írták.

A rendőröknek a helyszínen több helybéli sértett is arról számolt be, hogy valaki márványból, gipszből vagy porcelánból készült szobrot döntött le, illetve tulajdonított el a temetőben hozzátartozójuk sírjáról.

A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a gyanúsított anyjának nyughelyénél megtalálták. A sértettek felkutatása folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül.

Nyitókép: Google Maps

#Baleset-bűnügy#tiszabő#temető#lopás#rongálás#sír

Címlapról ajánljuk