Baleset-bűnügy

A tárgyalás közepén esett neki a vádlott ikerpár a sértettnek Szekszárdon, aki a bíró mögött bujkált, majd később bosszúból előkerült a macséta is

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 10:38

Sűrű napja volt a rendőröknek.

Egészen bizarr esetről számol be a rendőrség honlapja, amelynek során egy vádlott ikerpár a sértettre rontott a tárgyalóteremben, és egy ott tartózkodó rendőrre volt szükség a megfékezésükre.

Mindkét testvér vádlottként jelent meg a szekszárdi tárgyalóteremben, a tárgyalás közepén előbb hangoskodni, majd szidalmazni és ütlegelni kezdték a sértettet. A bíró próbálta a feleket lecsitítani, nem sok sikerrel.

A kiabálást hallotta Rapp Mátyás törzszászlós is, aki épp ott tartózkodott. Az egyik férfit sikerült lenyugtatnia, a testvérpár másik tagja azonban nem hagyta abba a rendzavarást.

Ekkor a sértett már a bíró mögött megbújva állt, a vádlott pedig őt is és a bírót is fenyegetni kezdte. A rendőr többszöri felszólítás után bilincseléssel tudta csak megfékezni az agresszív vádlottat, akit az addigra megérkező egyenruhások segítségével előállítottak a rendőrségre.

A 29 éves helyi férfit azonnal gyanúsítottként hallgatták ki hatósági eljárás megzavarásának bűntette és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt.

Miközben az ikerpár egyik tagját a rendőrök elszámoltatták, a tárgyalóteremből hazafelé tartó fivére egy macsétát vett magához, majd útnak indult, hogy revansot vegyen. Már úton volt a sértett otthonához, amikor az éber járőrök ellenőrizték, és a férfitól lefoglalták a közbiztonságra veszélyes eszközt, és vele szemben is eljárást indítottak.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#tárgyalás#rendbontás#macséta#támadás#bosszú#bíró

Címlapról ajánljuk