Baleset-bűnügy

Kiült az ablakpárkányra, úgy zuhant ki a másodikról a kosztolányis diák

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 22. 15:49

A 12 éves fiút még szerda este megműtötték, az volt a szerencséje, hogy a lábára esett, így nem sérült a gerince.

Mint arról szerdán az rtl.hu beszámolt, kiesett egy hatodikos diák a II. kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium egyik második emeleti ablakából. A 12 éves fiú szerencsére túlélte a zuhanást, a mentők stabil állapotban szállították kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a körülmények tisztázása érdekében büntetőeljárást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Az rtl.hu a baleset körülményeivel kapcsolatban úgy értesült, hogy szerdán, kora délután fél kettő körül, az utolsó órájuk után pár hatodikos bent maradt a tantermükben. Ekkor nem volt már velük tanár. A fiú valamiért kiült az ablakpárkányra, és úgy esett ki kicsivel később az iskola előtti járdára.

Az volt a diák szerencséje, hogy a lábára érkezett, így „csak” eltörte a lábát és megsérült a medencéje. Szerda este megműtötték, az állapota kielégítő. 

Hogy történt-e tanári részről mulasztás, megsértették-e a diákok az iskola házirendjét, egyelőre nem világos, a rendőrségi eljárás tisztázhatja majd ezeket a kérdéseket.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Baleset-bűnügy#Kosztolányi Dezső Gimnázium#ablak#diák#büntetőeljárás#baleset

Címlapról ajánljuk