Baleset-bűnügy

Kalapáccsal, festékszóróval, téglával zaklatta volt élettársát a budapesti férfi, mert nem bírta elviselni a szakítást

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 14:01

Végül bántalmazásig fajult a dolog.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 50 éves férfival szemben, aki nem tudta elfogadni a szakítást, ezért folyamatosan, kitartóan zaklatta volt élettársát, továbbá több erőszakos bűncselekményt is elkövetett a nő sérelmére. A férfit az elrendelt távoltartás, az ellene indult büntetőeljárás, de még a letartóztatás sem tartotta vissza a további zaklatástól, írja az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett kapcsolata több évi együttélés után 2020 májusában ért véget. A férfi ezután elköltözött a nő XIX. kerületi ingatlanából, a szakítást azonban nem tudta elfogadni.

A következő két hónapban a vádlott megkeserítette a nő mindennapjait, akarata ellenére telefonon és személyesen is rendszeresen háborgatta a sértettet az otthonánál és a munkahelyén is, valamint a sértett XIX. kerületi házát is rendszeresen megrongálta. Volt olyan, hogy téglával dobta be a ház ablakát, majd később a kitört ablakon bemászott, és egészen a rendőrök kiérkezésééig a nőt szorosan lefogva tartotta. Egy másik esetben fekete festékszóró spay-vel fújta le a ház falát, pár nappal később pedig festékkel öntötte le az ingatlan kapuját. Két különböző esetben pedig kőműveskalapáccsal jelent meg a sértett otthonánál, és azzal rongálta meg a ház utcafronti falát.

A vádlott emellett több esetben másokat bízott meg a sértett otthonának megrongálásával. 

Egy ilyen alkalommal, egy általa aznap megismert férfi a vádlott szoros irányítása mellett először festékszóróval fújta le a ház falát, majd egy nagyméretű kővel dobta meg az egyik utcafronti ablakot. Egy másik alkalommal a férfi 5000 forintot fizetett egy hajléktalan férfinak azért, hogy a ház egyik ablakát törje be. Ez utóbbi férfit a rendőrök a helyszínen elfogták.

Az elkövető a többszöri rendőri intézkedés és az időközben elrendelt megelőző távoltartás ellenére sem hagyott fel a nő zaklatásával. A férfi 2020. július 28-án reggel, ittasan, a XIX. kerületben, az egyik kereszteződésnél várakozott a kerékpárral munkába tartó sértettre. Amikor a nő a kereszteződéshez ért, a vádlott megállította őt és inzultálni kezdte, majd amikor a sértett értesíteni akarta a rendőrséget, a vádlott ököllel, többször, nagy erővel megütötte a fejét. A sértett a bántalmazás következtében az orrcsont darabos törését és életveszélyesnek minősülő fejsérülést szenvedett.

A rendőrök a férfit még aznap őrizetbe vették, a bíróság pedig ügyészi indítványra elrendelte a férfi letartóztatását. Csaknem 10 hónap elteltével, 2021 májusában a bíróság azonban megszüntette a kényszerintézkedést, és helyette bűnügyi felügyeletet, valamint távoltartást rendelt el, előírva, hogy a vádlott a sértettel semmilyen formában nem léphet kapcsolatba. Mindezek ellenére, a vádlott már a szabadulása napján, telefonon hívta a sértettet, másnap pedig már a munkahelyénél várta. A további zaklatások miatt a férfi végül ismét letartóztatásba került.

A felvétel elején a vádlott által felbujtott hajléktalan férfi rongálása, a következő részben a vádlott egyik festékszórós fújkálása, végül az ismeretlen bűntárs rongálásai látszanak.


Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#zaklatás#tégla#festék#bántalmazás#budapest#ügyészség

Címlapról ajánljuk