Baleset-bűnügy

Elítélték a Borkai Zsolttal jachtozó ikerpár egyik tagját

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 14. 13:28

A bíró kérdésére, miszerint mennyit keres havonta, a nő nem tudott választ adni.

A Borkai-ügyben hozott a Győri Járásbíróság ítéletet, amelynek értelmében 1,5 millió forint pénzbüntetésre ítélték azt a fiatal nőt, aki ott volt az egykori győri polgármesterrel az emlékezetes jachtos bulin, írja a Blikk.

A vád háromrendbeli személyes adattal való visszaélés volt.

Az ügy hat vádlottjából csak öten jelentek meg, az egyik távolmaradó Póczik József egykori válogatott focista, aki szívműtéten esett át, így nem tudott megjelenni a tárgyaláson. Ő egy ideig birtokolta a jachton készült felvételeket. A vádirat ismertetéséről lemondtak a felek, így a beszámolók alapján csak következtetni lehet a részletekről.

Kiderült, hogy Borkai ügyvéd barátját, aki szintén ott volt a jachton, az ügyészség szerint tízmilliós nagyságrendű összeggel próbálták megzsarolni. A vádlottak között voltak azok a nők is, akik a felvételeket elkészítették.

Az egyik vádlott annak az ikerpárnak a tagja, akik szintén Borkaiékkal tartottak a bulin. Az egyik iker harmadrendű vádlottként egyedüliként mondott le a tárgyalásról, majd beismerő vallomást tett. Őt a bíróság személyes adattal visszaélés miatt másfél millió forintra büntette.

A bíró szerette volna megtudni, mennyit keres havonta, de a vádlott nem tudott erre a kérdésre választ adni, ahogy arra sem, hogy a magas életszínvonalához mennyi pénzre van szüksége. Az nő elmondta, hogy van ugyan saját vállalkozása, de a barátja tartja el – van, hogy 20 ezer forintot kap tőle, de van, hogy másfél milliót.

Azt megjegyezném, hogy én és az ikertestvérem nagyon sok mindenben károsultunk a botrány miatt

 – mondta az utolsó szó jogán. A többi vádlottra börtön kiszabását indítványozták, a tervek szerint még az idén tovább tárgyalják az ügyet.

Az első és másodrendű vádlottak házastársak, és azt mondták, nem zsaroltak meg senkit és a fotók és videók nem voltak a birtokukban. Annyit azonban az elsőrendű vádlott elismert, hogy pénzt ajánlott a most másfél millió forintra büntetett lánynak a felvételekért.

Az üzenetet én írtam a feleségem telefonjáról, amikor elmondta, hogy Horvátországba megy egy hajóra, hogyha készít felvételeket, akkor adok neki 100 000 forintot. Kijelentem, hogy ezt nem gondoltam komolyan. Lili nem az üzenet miatt készítette és küldte át a felvételt részünkre

– mondta. Felesége, a másodrendű vádlott pedig arról beszélt, hogy a lány a saját döntése alapján küldte el a fotókat.

Az ügy legközelebb akkor folytatódik, amikor a hatodrendű vádlott egészségi állapota megengedi, hogy részt vegyen az előkészítő ülésen.

Nyitókép: Krizsán Csaba/MTI

#Baleset-bűnügy#borkai zsolt#jacht#Videó#lányok#büntetés#ítélet

Címlapról ajánljuk