Baleset-bűnügy

Azt hallucinálta egy váci férfi, hogy túszul ejtették, kivonult a TEK

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 11. 10:05

A 31 éves bejelentő drog hatása alatt állt, végül rá csaptak le a hatóságok.

Túszejtésről és lőtt sérülésről érkezett bejelentés szeptember 5-én a 112-es hívószámon, ezért a váci rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A telefonáló azt állította, hogy meglőtték, sok vért vesztett, és a támadók még mindig az otthonában vannak.

A kiérkező egységek golyóálló mellényben lezárták a környéket, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram- és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, valamint erősítést is kértek. 

Először az vált gyanússá, hogy az egyik szomszéd azt állította, nem hallott lövéseket. Az erkélyen keresztül a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel is, aki azt mondta, két lövést kapott, és támadói azóta sem mentek el. 

A helyzet nem tűnt sem valóságosnak, sem életszerűnek, de miután a rendőröknek biztosra kellett menniük, folytatódott az akció. 

A Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársai néhány perc alatt elfoglalták a lakást, ahol csak egy férfit találtak. Támadóknak nem volt nyoma, ahogyan lőtt sérüléseknek sem. A 31 éves bejelentőn viszont a szerhasználat jelei látszódtak, ellenállt a rendőröknek, ezért a TEK-esek földre vitték.


A férfi a rendőri intézkedés közben alkarján és állán sérült, a mentő azonban nem emiatt vitte elsősorban kórházba, a lakásban ugyanis fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak. 

A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzete is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, emellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#drog#tek#vác#hallucináció

Címlapról ajánljuk