Baleset-bűnügy

Riasztófegyverrel lövöldözött külföldi diákokra egy pécsi férfi

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 18:04

Az egyetemisták nem tudták, hogy a fegyver nem életveszélyes.

Szabálysértési eljárás indult egy férfi ellen Pécsen, aki riasztófegyverrel lövöldözött a városban tanuló külföldi egyetemistákra – írja a Szabad Európa.

A közel-keleti diákok múlt pénteken, késő este a belvárostól nem messze lévő albérletükben néhány vendégükkel együtt buliba készültek. Néhányan közülük a teraszon voltak, amikor egyik szomszédjuk, egy harmincas éveiben járó férfi megjelent a szomszédos ház teraszán, és három lövést adott le rájuk.

Mivel riasztófegyverrel lőtt, senki nem sérült meg, de többen fejvesztve menekültek, életveszélyben érezték magukat. A beszámolók szerint a lövöldöző angolul kiabálta a fiataloknak, hogy fogják be (shut up), és hogy utálja az arabokat.

A kiérkező rendőrök igyekeztek megnyugtatni az egyetemistákat, miután többen azt mondták, hogy nem mennek vissza az albérletükbe, mert a férfi megfenyegette őket. A lövöldözőtől elkobozták a fegyvert és a töltényeket.

A Szabad Európának az érintett diákok azt mondták, hogy nem akarnak „ügyet csinálni”, mert tartanak a támadótól, másrészt nem sérült meg senki, ezért elég nekik, ha a férfi nem csinál ilyet többet, még ha meg is viselték őket a történtek.

A Pécsi Tudományegyetem közölte: nem tudtak az incidensről, de az intézménytől segítséget kérhetnek a hallgatók, ha úgy érzik, jogsérelem érte őket, bántódásuk esett vagy lelki segítségnyújtásra szorulnak.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Baleset-bűnügy#pécs#egyetemisták#riasztófegyver#riadalom#lövöldözés

Címlapról ajánljuk