Baleset-bűnügy

Jeruzsálemben sem szeretik, ha a kutyád vezeti helyetted az autód

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 6. 17:08

Egy férfi hagyta, hogy az ölében ülő kutyája kormányozzon, és valljuk be: hiba volt ezt levideózni és kitenni az internetre.

Az izraeli rendőrség őrizetbe vett egy 35 éves férfit, aki vicces ötletnek gondolta, ha hagyja a kutyáját kocsit vezetni, írja az Ynet News. A 35 férfi a Jeruzsálemtől nyugatra fekvő Ein Naqquba arab falu lakosa, és nemrég autóval a fővárosba látogatott. Az autós kirándulás jó hangulatban telhetett, a férfi ugyanis az este egy pontján ölébe vette vele lévő kutyáját, és átadta neki a kormányt.  

A mindkét mancsát a volánon tartó kutya egész jól vezetett, erről videót is készített gazdája, és megosztotta az interneten. (A videót ezen a linken meg lehet tekinteni.) Ez azonban hiba volt, a felvétel ugyanis így eljutott a jeruzsálemi rendőrséghez, akik a súlyos közlekedési szabálysértés miatt hétfőn őrizetbe is vették a férfit.

„A gyanúsított meggondolatlanul és szabálytalanul viselkedett, amikor hagyta, hogy kutyája a kormánykerékbe kapaszkodjon, és ezzel veszélyeztette a közlekedőket” – közölte a rendőrség.

Aki ilyet tesz, az emberéletekkel játszik.

A férfi gondatlan vezetés vádjával állhat majd bíróság elé, helyzetét súlyosbítja, hogy eleve úgy ült autóba, hogy járművének nem volt 2022-re érvényes műszaki vizsgája.

Nyitókép: Israeli Police / Ynet

#Baleset-bűnügy#izrael#jeruzsálem#kutya#autó#sofőr#vezetés

Címlapról ajánljuk