Baleset-bűnügy

A Csillag börtön cáfolja a csantavéri halálosztó ügyvédjét, szerintük nem történt meg a késes támadás

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 1. 7:40

Korábban a Blikk arról írt: Magda Marinkóra, a szerb bérgyilkosra támadt rá a férfi.

Közleményt adott ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP), mely szerint a Blikk elferdítette a valóságot, amikor arról írt, hogy Dér Csaba, a csantavéri halálosztó megtámadta késsel Magda Marinkó szerb bérgyilkost a Csillag börtönben.

A cikk közlését megelőzően megkeresték a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát , ahonnan világos és egyértelmű tájékoztatást kaptak arról, hogy nem történt semmilyen támadás a fogvatartottak között az elmúlt időszakban a Szegedi Fegyház és Börtönben

– szól a közlemény, amit a HVG szemlézett. Ez a fejlemény azért is érdekes, mert a Blikknek Dér ügyvédje is megerősítette a hírt. Ahogy korábban beszámoltunk róla, Gulyás Krisztián arról beszélt: „Csaba elmondása szerint a nagy hőségben engedélyezték a büntetés-végrehajtási intézetben, hogy a zárka ajtaján lévő nyílás, az úgynevezett tátika nyitva legyen, hogy így is több levegő juthasson be. Ezt kihasználva, a védencem egy, vélhetően az étkezéshez rendszeresített kést és egy másik tárgyat is Marinkó felé vágott, akit az őrök éppen a folyosón kísértek sétálóra”.

A három emberölésért életfogytiglant töltő Dér szerinte azért támadott Marinkóra, mert úgy véli, hogy ő ölte meg testvérét 1993-ban, amikor a férfi mindössze 19 éves volt.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#csantavéri halálosztó#dér csaba#csillag börtön#cáfolat#kés#támadás

Címlapról ajánljuk