Baleset-bűnügy

Emberölési kísérlet miatt letartóztatták a férfit, aki többször a falba verte az 5 éves fia fejét egy csomag keksz miatt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 31. 12:56

H. Gábor évek óta módszeres bántalmazhatta a családját. Most az dühítette fel, hogy a család valamelyik tagja megette a magának vásárolt, pár száz forintos kekszet. Olyan erővel verte a falba a kisfiú fejét, hogy több helyen eltört a koponyája.

Egy monori nő 2020. augusztus 27-én feljelentést tett az akkori élettársa ellen, aki a közös gyermekük fejét többször is tiszta erőből a falnak verte. Amikor a 29 éves H. Gábort felelősségre vonták, azt felelte:

feldühítette, hogy a család valamelyik tagja megette a magának vásárolt, pár száz forintos kekszet.

A kisgyermek életveszélyes állapotban került kórházba, a vizsgálatok alapján többszörös koponyacsonttörést és keményburok feletti vérgyülemet szenvedett el. A súlyosabb következmény elmaradása csak a vakszerencsén múlt. Az orvosszakértő a friss sérüléseken kívül több, korábban keletkezett, gyógyulófélben lévő bántalmazás nyomát is felfedezte a kicsi testén.

A rendőrök kiderítették, hogy a pár kapcsolata régóta megromlott, H. Gábor az élettársát és gyermekeit folyamatosan szidalmazta és bántalmazta. Az apát az sem zavarta, hogy gyermekei számtalanszor végig nézték, ahogyan anyjukat seprűnyéllel vagy éppen ököllel ütötte.

Az ügyben kirendelt igazságügyi pszichológus véleménye alapján mindhárom kiskorú személyiségében megjelenik az érzelmi traumát átélt gyermekek képe, ami alkalmas arra, hogy érzelmi, morális fejlődésüket súlyos mértékben veszélyeztesse.

A Pest megyei rendőrök H. Gábort emberölés bűntettének kísérletével, három rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg. A férfi a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, elmondása szerint tetteit egytől-egyig megbánta.

Nyitókép: Joel Gerone Larupay / EyeEm / Getty Images

#Baleset-bűnügy#monor#férfi#bántalmazás#családon belüli erőszak

Címlapról ajánljuk