Baleset-bűnügy

Őrizetbe vettek két magyar férfit a furgonból kidobott halott ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 28. 14:37

Több gyanúsítottat még keresnek a Ferenc körúton kidobott holttest ügyében.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az RTL Híradó értesülései szerint kidobták egy furgonból azt a férfit, aki péntek este halt meg Budapesten, a Ferenc körúton, a járdán. Egy 30 év körüli menekültről van szó.

Most a rendőrség új információkat közölt az RTL Híradóval az ügyről:

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság két eljárást indított: segítség elmulasztása bűntett és embercsempészés bűntett miatt. Utóbbi esettel kapcsolatban a rendőrök két magyar állampolgárt vettek őrizetbe, egy 34 és egy 44 éves férfit. Társaikat még keresik.

A teljes riportot a vasárnap esti RTL Híradóban láthatják!

Mint korábban hírül adtuk, a történteknek több szemtanúja is volt, köztük egy kisgyerekes anyuka, aki egy közeli üzletben döbbenten beszélt arról, hogy mit látott. Mások szerint többen is kiugrottak a furgonból, egyiküket a mentők látták el a helyszínen.

A menekült csaknem harminc társával együtt utazott összezsúfolva. A mentők sokáig küzdöttek a 30 év körüli férfi életéért, mellette pedig egy másik sérültet is el kellett látniuk. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a szombati RTL Híradónak azt mondta:

Egyiküknél sajnos nem lehetett életmentést sikeresen végrehajtani, helyszínen életét vesztette. A másik férfi lábsérülést szenvedett, őt helyszíni ellátás után baleseti osztályra vittük.

Az ügyben idegenkezűség nem merült fel. Az RTL Híradó riportját alább lehet megnézni:

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#furgon#menekült#halál#letartóztatás#embercsempészet#rendőrség#ferenc körút

Címlapról ajánljuk