Baleset-bűnügy

Egy határrendész összefogott egy pénztárossal, hogy lopjanak egy áruházból

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 26. 10:46

A rendész tagadta a vádakat, de megtalálták nála az ellopott árucikkeket.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt rendelt el nyomozást a határrendész ellen – írja az MTI. A 24 éves határrendész rávette fiatalkorú ismerősét, aki az áruházban pénztárosként dolgozott, hogy segítsen neki az áruházból különböző árukat ellopni.

A rendőr módszere az volt, hogy az ellopni kívánt árut a társa a pénztárnál leolvassa, majd törli a megvásárolt áruk közül, vagy pedig a pénztáros elnézi, hogy bizonyos árukat a férfi a kosarából nem pakol fel a szalagra, és így fizetés nélkül viszi el azokat.

A határrendész egy nyírségi áruházból augusztus 6-án egy számítógép-billentyűzetet, egy gépkocsi-akkumulátort és egy fejhallgatót, majd augusztus 7-én egy fülhallgatót, egy újabb klaviatúrát és két vödör diszperzit falfestéket tulajdonított el, összesen mintegy 60 ezer forint értékben.

A gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlése ellen, holott megtalálták nála az ellopott tárgyak egy részét. A fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomást tett, mindkét elkövető szabadlábon védekezik.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#rendőrség#lopás#áruház#pénztáros

Címlapról ajánljuk