Baleset-bűnügy

Felvette a térfigyelő kamera, ahogy a férj bőröndben húzza a felesége holttestét a nászéjszakán

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 20. 9:16

Angliában történt a brutális gyilkosság. 

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott az a brit férfi, aki megölte feleségét a nászéjszakájukon, majd a holttestet egy bőröndbe gyömöszölte – írja a BBC

A 46 éves Thomas Nuttot a bradfordi bíróság tárgyalásán bűnösnek találták az 52 éves Dawn Walker meggyilkolásában.

A férfi az esküvőjük után néhány órával fojtotta meg a nőt. A holttestet először egy szekrényben tárolta, majd a lightcliffe-i házuk mögött lévő bokrok közé dobta.

Dawn Walkert utoljára az a taxisofőr látta élve, aki 2021. október 27-én tartott esküvőjüket követően hazavitte őt és Nuttot. A holttestét négy nappal később találták meg. 

Nutt már korábban is erőszakoskodott nőkkel. Pénteken legalább 21 év börtönbüntetésre ítélték.

A rendőrség által közzétett videón látszik, ahogy a férfi hátraviszi a bőröndöt, majd igyekszik eltüntetni a keréknyomokat. Nutt egyébként bejelentette a rendőrségen a felesége eltűnését. 


A bíró az ítélethirdetéskor elmondta, hogy bár nem hiszi, hogy Nutt meg akarta ölni Walkert, de nagyon súlyos sérülést akart neki okozni. Hozzátette: „Dawn Walker azért halt meg, mert ön egy zsarnok, aki hozzászokott ahhoz, hogy a nőkkel szemben a saját akaratát érvényesítse, hozzászokott ahhoz, hogy irányítsa és manipulálja a nőket, és hozzászokott ahhoz, hogy jelentős méretbeli előnyét kihasználva erőszakot alkalmazzon, amikor ezt szükségesnek tartotta”.

Nyitókép: Sigel Eschkol / EyeEm / Getty Images

#Baleset-bűnügy#thomas nutt#dawn walker#gyilkosság#anglia#bőrönd

Címlapról ajánljuk