Baleset-bűnügy

Pécsi tűz: leégett a háza, eltűnt két kutyája, és mindene odaveszett a vétlen szomszédnak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 12:32

Nyilatkozott az RTL Híradónak a férfi, akinek szomszédjából indult a Pécs külvárosában tomboló tűz. Azt mondta, a szomszédja, aki vállalta a felelősséget a tűzért, már korábban is magára gyújtotta a házat.

Három ház teljesen megsemmisült, és hét épületben keletkeztek károk a Pécs külvárosában csütörtök délután fellobbant tűzben. A tűzoltóknak késő estére sikerült megfékezniük a nyolc hektáron pusztító tüzet, amiben három gázpalack is felrobbant.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint 46 jármű érkezett a nehezen megközelíthető területre, és az oltásban több mint kétszázan vettek részt: száztizenhat hivatásos és hetvenkét önkéntes tűzoltó, valamint harmincnyolc egyéb közreműködő, köztük a honvédség háromfős helikopterszemélyzete.

A katasztrófavédelem közlése szerint „szabadtéri égetés nyomán lobbant fel a tűz”. A tűzért egy helyi férfi vállalta a felelősséget, aki azt írta, véletlen baleset történt, amit már nem tudott megfékezni. Azonnal oltani kezdte a robbanásszerűen terjedő tüzet, de már „nem lehetett megállítani” a lángokat.

Mindene odaveszett

Az RTL Híradónak nyilatkozott az egyik teljesen leégett ház tulajdonosa. Kárász Zsolt elmondta, a szomszédjában égettek szemetet, és az terjedt tovább. Az erkélyről látta a lángokat, és azonnal figyelmeztette a szomszédjait, valamint próbálta menteni három kutyáját, akik közül kettőnek nyoma veszett.

Pécsi tűz: leégett a háza, eltűnt két kutyája és mindene odaveszett
Fotó: RTL Híradó

A férfi elmondta, hogy 1998 óta élt a házban, és a tűzben mindene odaveszett, semmije nem maradt. A tűz után egy közeli házba fogadták be.

A férfi a Híradónak azt mondta, hogy a tűzesetet magára vállaló férfi 15 éve már magára gyújtotta a házát, akkor ő értesítette a tűzoltókat, és mentette meg a férfi életét.

Pécsi tűz: leégett a háza, eltűnt két kutyája, és mindene odaveszett a vétlen szomszédnak
Fotó: RTL Híradó

 

Péntek délelőtt a helyszínre látogatott Pécs polgármestere. Péterffy Attila közölte, hogy igyekeznek segíteni a tűz károsultjain, leginkább a lakhatásban.

A teljes riportot a péntek estei RTL Híradóban láthatják! 

Ez pedig a csütörtök esti beszámoló a tűzről:
 


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#pécs#tűz#pécsi tűz#ház#tűzoltóság#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk