Baleset-bűnügy

Budapesten csapott le az FBI az injekciós zsarolóra

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 18. 8:26

A férfi azt állította, hogy halálos vírust adott be egy párnak, az ellenszerért pedig rengeteg pénzt kért.

Szőrnyű tettével vált hírhedté Stefan Alexandru B., az Egyesült Államokban ugyanis 2007-ben társaival úgy raboltak ki egy párt, hogy beinjekciózták őket – írta a police.hu.

A rablóbanda a nőt és élettársát megkötözte, késsel és pisztollyal sakkban tartották őket, majd beléjük fecskendeztek egy olyan szert, amiről azt állították, hogy halálos vírus. 

Az ellenanyagot nagyon magas összeg ellenében adták volna át, de a tranzakciót nem tudták végrehajtani, mert a sértettek számlavezető bankfiókjai korábbi hasonló esetekből tanulva megtagadták a nem tipikus utalások teljesítését. Amikor ez kiderült, az elkövetők altatószert itattak a párossal, majd magukhoz vették az áldozatok kocsiját, és elmenekültek a helyszínről.

Budapesten csapott le az FBI az injekciós zsarolóra

Az FBI kérésére a New Haven-i Bíróság 2012-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bűnbanda valamennyi tagja ellen zsarolás és gépjárműlopás miatt. 

Stefan Alexandru B.-t az FBI az egyik legveszélyesebb bűnözők egyikeként kereste. 

A szövetségi nyomozók kiemelten kezelték a férfi ügyét, még 10 ezer dolláros pénzjutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek. A kettős állampolgárságú férfi azonban szőrén-szálán eltűnt, 2007 óta hiába keresték a hatóságok, egészen 2022 nyaráig.

Budapesten csapott le az FBI az injekciós zsarolóra

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói végül olyan információhoz jutottak, hogy a szökevény feltehetően Magyarországon tartózkodik. 

Kedden el is kapták a 36 éves férfit, éppen egy budapesti strandról jött ki, amikor rajtaütöttek a rendőrök. Stefan Alexandru B.-t őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság később dönt.

Az RTL Híradó riportja:


Nyitókép: police.hu                 

#Baleset-bűnügy#rendőrség#injekció#zsarolás#fbi

Címlapról ajánljuk