Baleset-bűnügy

Prostitúcióra kényszerítette a feleségét egy budapesti férfi

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 10:23

Előfordult, hogy annyira megverte a nőt, hogy dolgozni sem tudott.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a saját feleségét zsákmányolta ki, arra kényszerítve a nőt, hogy prostituáltként dolgozzon, és így tartsa el őt.

Az 53 éves férfi 2006-ban házasodott össze a későbbi sértettel, aki már ekkor is prostituáltként dolgozott. 

A férj munkahellyel, önálló jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését a felesége szexuális szolgáltatásból származó pénzéből fedezte.

Az ügyészség szerint házasságuk ideje alatt a férfi napközben többször is ellenőrizte a nőt, és rendszeresen elvette az általa keresett pénzt.

A sértett többször is abba akarta hagyni a prostitúciós tevékenységet, azonban a vádlott – aki folyamatosan felélte a jövedelmet – ezt nem engedte, és esetenként fenyegetéssel és bántalmazással kényszerítette házastársát a folytatásra. Előfordult, hogy a sértett haját tépte, a lábát megvágta, de az is, hogy annyira megverte, hogy a nő dolgozni sem tudott. Emellett a férfi azzal is fenyegetőzött, hogy a nő – mástól származó – kiskorú gyermekét is bántani fogja.

A sértett végül 2017-ben hagyott fel a prostitúciós tevékenységgel, és elköltözött a vádlottól, majd 2019-ben beadta a válókeresetet is.

A Fővárosi Főügyészség a férfit kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja, és azt kezdeményezte, hogy a Fővárosi Törvényszék ítélje a vádlottat fegyházra és pénzbüntetésre.

Nyitókép: Róka László/MTVA

#Baleset-bűnügy#prostitúció#kizsákmányolás#emberkereskedelem

Címlapról ajánljuk