Baleset-bűnügy

Nyolcvan tányért tört szét egy nő egy albertirsai szálláson

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 14:49

Lemondott egy éjszakát, de nem kapta vissza a pénzt, ezért törni-zúzni kezdett. 

Rongálás miatt nyomozott a ceglédi rendőrség egy 40 éves zalaszentgróti nő ellen, aki először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra, mert nem kapta vissza lemondott szállásának díját – írta a police.hu.

A beszámoló szerint a nő eredetileg három éjszakát akart ott tölteni, de később jelezte albertirsai szállásadójának, hogy két éjszakára módosítja a foglalást, és közölte, hogy kéri vissza a különböztet. A tulaj először beleegyezett, de végül mégsem akart fizetni.

A nő végül a szobájába zárta a tulajdonos kerékpárját, és közölte, addig nem adja vissza, amíg meg nem kapja pénzét. A férfi azonban nem engedett.

A meg nem nevezett nő ekkor a police.hu közlése szerint úgy döntött, hogy „elégedetlenségének és dühének látványosabban ad hangot”, és tányérokat kezdett el törni, előbb az udvaron, majd a raktárban. Mire végzett, egy halom szemét lett 80 tányérból, 6 üvegpohárból és 10 csészéből. A kárt 87 100 forintban jelölte meg a tulajdonos.

A nő nem tagadta, hogy ő törte össze a tányérokat, de közölte a rendőrökkel, hogy szerinte nem követett el bűncselekményt, mert nem a károkozás volt a célja, hanem az, hogy rákényszerítse szállásadóját járandósága visszafizetésére, mert anélkül nem tudott volna hazautazni.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt ellene folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek – írta a police.hu.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#rongálás#tányértörés#szállás#albertirsa#rendőrség

Címlapról ajánljuk