Baleset-bűnügy

Halottaktól gyűjtött aláírásokkal indulhatott M. Anita a választáson

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 10:38

A 49 éves nőt a választási bizottság nyilvántartásba vette, de most már a rendőrség nyomoz ellene. 

Eljárást indított a rendőrség egy 49 éves nő ellen, aki a gyanú szerint a 2022-es országgyűlési választáson hamisított ajánlásokkal került képviselőjelölti nyilvántartásba – írta a police.hu. Az ajánlóíveken ugyanis 12 halott neve is szerepelt, valamint 28 olyan emberé, akik állították, hogy ők nem adtak ajánlást az adott jelöltnek.

M. Anita ellen a Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerületi Választási Iroda tett feljelentést a rendőrségen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya kezdett nyomozásba.

A rendőrök 2022. augusztus 9-én házkutatást tartottak lakásán, és kihallgatták. A nő elismerte, hogy az ajánlások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, de tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.

A nő ellen választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást.

Nyitókép: Átjelentkező szavazók a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 115. számú szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

#Baleset-bűnügy#választás#országgyűlési választás 2022#aláírások#ajánlóív#rendőrség#nyomozás

Címlapról ajánljuk