Baleset-bűnügy

Fára akasztott kötélen fuldokló férfit mentett meg egy rendőr házaspár és egy kamasz fiú

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 13. 8:06

Hétvégi házukban töltötték szabadnapjukat, amikor segélykiáltásokra figyeltek fel. 

Egy szabadnapját töltő rendőr házaspár egy 14 éves fiú segítségével mentette meg egy férfi életét, aki egy fára akasztott kötélen fuldoklott egy Nógrád megyei községben – jelentette a police.hu.

A beszámoló szerint Libor Ferenc rendőr zászlós és felesége, Verdes Edina rendőr zászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai hétvégi házukban töltötték szabadnapjukat 2022. augusztus 5-én, amikor az eset történt.

A police.hu közlése szerint a két rendőr a szomszéd ház teraszán beszélgett kora este, amikor segélykiáltásokra figyeltek fel a szemközti telekről.

A 14 éves szomszéd fiúval együtt azonnal odarohantak, és azt látták, hogy az ott lakó férfi fuldoklik egy fára akasztott kötélen.

A fiú félrehívta a két, általa kölyökkoruk óta ismert nagy testű házőrző kutyát, majd Libor Ferenc a kamasszal együtt megemelte az életéért küzdő férfi testét, miközben Verdes Edina elvágta a kötelet.

Az elkeseredett férfi megköszönte, hogy megmentették, mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték – közölte a police.hu. A mentett férfi állapotáról nem közöltek részletes információkat, és azt sem tudatták, hogy miként került a kötélre.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: FinestWorks / GettyImages

 

#Baleset-bűnügy#rendőrök#életmentés#nógrád megye#fa#kötél#fuldoklás

Címlapról ajánljuk