Baleset-bűnügy

A kórházban, egy beteg szeme láttára akarta agyonszúrni feleségét egy székesfehérvári férfi

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 14:43

Fojtogatta, a földre lökte, a torkához szorította a kést, majd megpróbálta mellkason szúrni az ápolónőt, aki válófélben volt tőle. 

Gyilkossági kísérlet miatt tartóztattak le egy 40 éves székesfehérvári férfit, aki válófélben lévő feleségét próbálta megölni egy székesfehérvári kórház egyik kórtermében – közölte csütörtökön az Fejér Megyei Ügyészség. Az ápolónőként dolgozó 41 éves nő védekezés közben a kezén és a lábán sebesült meg.

Az ügyészség és a rendőrség beszámolója szerint a férfi 2022. augusztus 8-án, kora délután támadt rá feleségére a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház egyik rendelőjében. A férfi előbb fojtogatni kezdte a nőt, akivel dulakodni kezdtek, majd miután a nő a földre került, a férfit kést szorított a nő nyakához, majd azzal többször a nő felsőteste felé szúrt, miközben folyamatosan azzal fenyegette, hogy megöli.

A jelenetnek szemtanúja volt egy, a kórteremben tartózkodó beteg, aki segítséget kért – közölte az ügyészség. Közben a nőnek a rendőrség beszámolója szerint sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából, aki menekülni kezdett, de a kórházi dolgozók, és a biztonsági szolgálat emberei elfogták, majd átadták a kiérkező rendőröknek.

Az ügyészség indítványozta az őrizetbe vett férfi letartóztatását, és a Székesfehérvári Járásbíróság ezt egy hónapra el is rendelte – közölte az ügyészség.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#kórház#gyilkossági kísérlet#emberölés kísérlete#székesfehérvár#ügyészség#rendőrség#bíróság

Címlapról ajánljuk