Baleset-bűnügy

Lovaspanzióra kapott támogatást, de helyette csontra és bőrre éheztette az állatokat

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 22:00

Az egyik tanyán hagyott kiskutya olyan gyenge volt, hogy meghalt, mire az állatmentők a helyszínre értek.

A Győr-Moso-Sopron megyében található Táp települések az állatvédők szinte halálra éheztetett, víz és takarmány nélkül hagyott lovakat találtak – írja a Blikk egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva. Az állatoknak nincs azonosítója, microchipje, sok ló úgy került a tanyára, hogy a gazda ki sem fizette értük a vételárat.

A lap azt írja, hogy a területen lovaspanziónak kellene működnie, erre kapott támogatást a tulajdonos.

Mikor a szomszédok észrevették, hogy a lovak felügyelet és mindenféle ellátás nélkül vannak, megpróbáltak segíteni rajtuk. Az összes állatot nem tudták ellátni, ezért értesítették a Ló-Erő Alapítványt.

Szomorú és dühös vagyok, hogy ilyen ma megtörténhet. A vészhívásomra négy rendőr, három állatorvos és egy másik győri állatvédő szervezet munkatársa is a tanyához jött, mindannyian igazolták a véleményemet, hogy itt nem maradhatnak az állatok. A helyszínen kutyák is voltak, őket a Győri Állatmenhely munkatársai vitték el

– mondta Sárközi Tünde, az alapítvány elnöke.


Az állatorvosok ellátták a lovakat és további vizsgálatokat végeztek el, hogy kiderüljön: van-e más betegségük az alultápláltságon kívül. Urbán Zoltán állatmentő elmondta, hogy ilyen rossz körülmények közül kutyákat még nem kellett kimentenie. 

Az egyik kiskutya gyenge volt, hogy meghalt, mire az állatmentők a helyszínre értek.

A tanya gazdáját már keresik a rendőrök, a külföldön élő férfit értesítették, hogy eljárást indítanak ellene. A Blik információi szerint a gazdát már több mint két hónapja nem látták a településen.

Nyitókép: Sárközi Tünde / Facebook

#Baleset-bűnügy#táp##állatkínzás#állat#lovak

Címlapról ajánljuk